İstanbul Çatı tamir Ustası

İstanbul Çatı tamir Ustası



Garantili iş!..
Seyfi Sayın
Gsm: 0536 446 0206 


 Sudan sebepler canınızı sıkmasın!..


SÜPER FİYATLAR ! 
Decoratör
Seyfi Sayın
Gsm: 0536 446 0206 
ucretsiz keşif..
Çatı Tamiri Nasıl Yapılır ?

-Profesyonel ekiplerimiz 
tarafında ücretsiz keşif ,
yapılan çatınızı,
nasıl tamir edeciğimizi, 
ne tür malzemeler kullanılacağını 
ve ne tür bir işçilik uygulanacağına profesyonel 
bir şekilde karar verip
mevcut veya 
olası sorunlarını kökünden 
hallediyoruz.


<!--more-->

Çatı sistemleri uygulamaları büyük yada küçük proje ayrımı olmaksızın yeni bir çatı  ustası tasarımı sözkonusu olduğunda çatı içinde düşünülen   yapımı inşaatı yada eski bir binada çatı restorasyonu çatı yapımı tasarımı planlanırken artık daha hafif daha hızlı daha sağlam olmalarının yanında çatı izolasyon sistemleri kullanılarak yapılmaktadır.

Artık çatı ustası katı diye isimlendirilen yerler sürekli çatı  ustası izolasyonu sorunları olan bakımsız küflü  yerlerden çatı ustası tamiri yapılarak çözüm getirilemiyorsa sürekli çatı ustası  tamiratı masarafları yapmak yerine en doğru çözümün mevcut olan sistemi tamamıyla yenileyip yeni çatı ustası  yapmak en mantıklı çatı ustası sistemi çözümüdür.

yapılan yeni çatı ustası inşaatında çat katı arasına farklı çatı ustası yalıtımı malzemeleri ,yapılan çatı ısı yalıtımı uygulamaları ile çatı ustası kayıp vede kaçakları %40 seviyelerine kadar azaltılabilip buralardan yalıtım sağlanabilir.

yapılan yeni uygulama size sürekli sorun çıkartan devamlı tamirat masrafları yaptıran yerler olmaktan çıkıp keyifli bir yaşam alanı yapılan yeni çatı ustası izolasyonu artık yerini aldığında bulunduğunuz çatı katının keyfini uzun yıllar sürebilirisiniz.

Çatı ustası  Tamiri; Çatılar yapımızı suya karşı koruyan aynı zamanda estetik görünümleriyle yapımıza değer katan sistemlerdir. Çatı tamiratı, çatı ustası ömrünün uzatılması ve deformasyona uğramış çatı ustası elemanlarının değiştirilerek, görevini yerine getiremeyen sistemin tekrardan sağlıklı yapısına kavuşması için yapılmaktadır. Onarıma tüm çatı ustası elemanlarının dikkatlice gözden geçirilmesi ve varolan hasarın tespitinde bulunulup bir rapor haline getirilmesiyle başlanır. Bu çalışma sonrasında, baca diplikleri, baca sıvaları, çatının yaslandığı alanlar, çatı  ustası iskeleti, su yalıtım örtüsü, su dereleri ve çatı  ustası kaplama malzemesi gibi çatıda uygulama yapılacak olan önemli noktaların detaylarına geçilir.

Çıtalama Sistemi; Kiremit çatılarda kiremitin direk osb/tahta üzeri veya serilen su yalıtım örtüsünün üstüne kaplanması, kiremitin havalanmamasına neden olduğu gibi buna bağlı kiremitte zamanla deformasyon oluşarak erimesine sebep olur. Çatıdaki hava sürkülasyonu hem çatımızın hemde çatı ustası elemanlarının daha sağlıklı görev sürdürmesini sağlayacağı için çok önemlidir. Çıtalamada 3×3 cm veya 5×5 cm ebatında çıtalar osb/tahta çatı ustası kaplaması üzerine uygulanabileceği gibi direk çatı ustası konstrüksiyonu üzerinede uygulanabilir. Çıtalama sistemi, çatı ustası kaplamasının sağlıklı hava sürkülasyonu sağlaması yanında kiremitlerin saçak çizgisine dik ve paralel olmasını ve zamanla kayarak dalgalanmasınında önüne geçerek,çatı ustası  ve çatı elemanlarının uzun ömürlü olmasına önemli katkıda bulunur.

çatı ustası Etiler, çatı onarım Etiler, çatı tamir Etiler, çatı tamiri Etiler, çatı ustası etiler, çatı izolasyon Etiler, Etiler çatı tamir, Etiler çatı onarımı, ÇATI USTASI ETİLER,ÇATI TAMİR ETİLER,ÇATI ONARIM ETİLER
Su Dereleri; Dereler genellikle membran, sac veya sürme izolasyon ürünleri ile kaplıdır. Membranın uygulandığı zeminden kalkma, kopma veya yırtılma gibi deformasyonu var ise sökülüp yenisi ile değiştirilmelidir. Özellikle membran tarzı kaplamalar, üzerinde suyun göllenmesini pek sevmez, yekpare eksiz bir ürün olmadığı için suyun göllenmesi durumunda ek yerlerinin zamanla açılması mümkündür. Ayrıca yazın sıcaktan enleşen ve hava karardığında büzüşen bir yapısı olması dolayısıyla hızlı deformasyon yaşamaktadır. Eğer sürme bir izolasyon ürünü var ise yine nefes alan, yanıcı olmayan, üzerinde suyun göllenmesine izin veren ve güneş ışınlarından etkilenmeyen, yüksek performanslı ürünlerle kaplanarak yenilenir.
çatı ustası Etiler, çatı onarım Etiler, çatı tamir Etiler, çatı tamiri Etiler, çatı ustası etiler, çatı izolasyon Etiler, Etiler çatı tamir, Etiler çatı onarımı, ÇATI USTASI ETİLER,ÇATI TAMİR ETİLER,ÇATI ONARIM ETİLER
Su Yalıtım Örtüsü; Eski su yalıtım örtülerinde genellikle yırtılma, delinme veya yoğun yaz/kış hava şartlarına maruz kaldıkları için deformasyon meydana gelebilmektedir. Bu durumda nefes alan, yanıcı olmayan, suyu bünyesine almazken çatı ustası içerisinde oluşabilecek yoğuşmayı dışarıya atma özelliği bulunan yalıtım örtüleri ile yenilenmesi yapılır.
Baca Diplikleri; Baca diplikleri çinko, lamarina saç veya onduband dediğimiz sistemler ile suya karşı korunmaktadır. Bu ürünlerde oluşabilecek yırtılma, kopma veya delinme gibi hasarlarda yenilenmesi gerekmektedir. Eski çinko veya lamerina saç sökülerek yenisinin imalatı yapılıp montajlanır. Onduband dediğimiz sistemde ise yapışma mukavemeti kalmamış, yıtılmış veya kendini salmış durumdaki eski band sökülerek yenisi ile değiştirilir.
Çatı İskeleti; Eski çatı ustası iskeletinde çürüme, kırılma veya aşırı esneme sonrası şekil bozuklukları meydana gelebilmektedir. Kırık, çürük iskelet elemanlarının  yenisi ile değiştirilip, yeni yapılacak olan çatı kaplamasının ağırlığı göz önünde bulundurularak özellikle çatının yükünü çekemeyecek parçaların yenilenmesi veya kuvvetlendirilmesi yapılır.
Çatı Kaplama Malzemesi; Kiremit, shingle veya onduvilla v.b 
çatı ustası kaplama malzemelerinden kullanılamayacak, hasarlı olanlar değiştirilerek yenilenmesi yapılır. Özellikle kiremit çatılarda kiremitin markası veya yeni kiremitlerdeki ebat farkı göz önünde bulundurularak, yenilenecek kiremitler çeşitli bölgelerde değil tek bir bölgede dizilerek montajı tamamlanır. Shingle çatılarda ise eski örtünün renk tonu ve modeline uygun olan shingle seçilerek yenisi ile değişimi yapılır.
Çatı Tamiri diğer adıya çatı ustası tamiratı işleri içinde Çatı ustası kaplamaları; inşaatların her türünde konutları kar, yağmur, rüzgar, fırtına gibi kötü hava koşullarının yanı sıra, tahribata ve çökmelere karşı üst yapıyı örterek korurlar.Çatı ustası kaplamalarında iyi bir konstrüksiyon, nitelikli çatı ustası su yalıtım ürünleri, olumsuz hava sirkülasyonundan etkilenmeyen çatı ustası malzemeleri kullanılarak montajın yapılması, özellikle eğimlerin binalara tam uyumlu olması çatı işleri içinde gerekmektedir. yoksa mevcut çatı yeni bile olsa çatı tamiri gerekebilir.  İnşaatlarda ilk yapımda çatı ustası kaplama maliyetleri yüksek olsa bile kullanım ömrünün uzunluğu, ısı enerji kaybına, yağışlara olumsuz hava koşullarına direnç göstermesi nedeniyle % 50 ‘ye yakın aşırı pahalı olmayan ama kaliteli olana tasarrufu düzgün çatı ustası kaplama malzemeleri ile  sağlayabilmektedir.
Binalarda çatı içi İzolasyonu Uygulamaları ,
çatı ustası Etiler, çatı onarım Etiler, çatı tamir Etiler, çatı tamiri Etiler, çatı ustası etiler, çatı izolasyon Etiler, Etiler çatı tamir, Etiler çatı onarımı, ÇATI USTASI ETİLER,ÇATI TAMİR ETİLER,ÇATI ONARIM ETİLER
Ancak, artan yağmur siddeti, güçlü rüzgarlar, çatı ustası konstrüksiyonu sistemini olusturan elemanlar daki ek yalıtım birleşim yeri sayısının fazlalığı, suyun çatının alt katmanlarına sızmasına neden olmaktadır. 
Bu gibi durumlarda çatı konstrüksiyonu üsüt ne ikincil bir 
ÇATI TAMİRİ  su İzolasyonu sızdırmazlık tabakası kullanımı gerekli görülmektedir.
Bu Sistemdeki Mevcut sorunlar çözüldükten sonra Çatı ustası  arasına mutlaka çatı ısı yalıtımı yapılardaki ısı ve su kayıplarını en aza indirip ömrünü uzatma noktasında çatı ustası kısımlarının dolayısı ile binanın sağlığı için şüphesiz çok faydalı olacaktır.
çatı tamiri ortak gider midir : Çatı ustası ana taşınmazın mutlak ortak alanıdır. Bu nedenle çatı tamiri çatı onarımı giderlerine tüm malikler katılmalıdır.
Kat Mülkiyeti kanunun 19.maddesi bakınız ne diyor ?” Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. 
Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun ana yapıya veya bağımsız bir bölüme veya bölümlere zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin veya ana yapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmiş olması halinde, bu onarım ve güçlendirmenin projesine ve tekniğine uygun biçimde yapılması konusunda kat maliklerinin rızası aranmaz. ”
Yapılarda Çatı yenileme kavramı, genel çatı ustası yapımı  sektörü içinde net biçimde tanımlanmış bir alan olarak son dönemlerde
büyük bir hızla öne çıkıyor. Çağdas batı ülkelerinin hemen hepsinde, çatı ustası ve renovasyon tanımlaması kullanılarak
apayrı bir faaliyet alanı olarak çatı ustası onarımı izah edilen ‘yapılarda  yeni çatı ustası yapımı’, mimarinin ve kentleşme politikalarının Türkiye’deki en önemli inşaat gündemi konumuna gelmekte.
Modern kentlerde çatı tamiri olgusu..
Avrupa kentlerinin tümünde sehir merkezleri ortalama 80-90 yıllık binalarla dolu iken, Prag, Paris, Roma vb. gibi birçok tarihi kentte, merkezi yerlesim alanları 150-200 yıllık binaları ile korunuyor ve bu yapılarda bugünün modern yaşamı sürdürülüyor.
Bu eski yapılar batının tarihi kentlerinde zorunlu olmadıkça yıkılmıyor ve yerlerine yenileri yapılmıyor. Dönemsel olarak gerekli durumlarda en yeni çatı  ustası tamiri teknikleri ile çatı izolasyon yapılarak yenilenen binalar, kentin özelliklerini yüzyıllar içinde taşıyarak kullanıcıları ile birlikte yaşamlarını sürdürüyorlar. Elbette bu durum, gelişmis ülkelerin çatı aktarma,Çatı İzolasyon teknolojisinde kaydettikleri aşama ile paralel Çatı işleri yaparken amaç çok ucuz şeklilde çatı ustası fiyatları çıkarmak değil gerçek kalıcı çatı izolasyon üretip çatı işleri uygulamada verdikleri önem sonucunda mükemmel başarı sağlanabiliyor.
Bu modern batı kentlerinde yeni inşaatlar ise kentlerin tamamen dış çevrelerinde yeni  çatı ustası yapımı yapılıyor.

Yorumlar