TEMEL BOHÇALAMA Temel Yalıtım,Perde Beton İzolasyonu

TEMEL BOHÇALAMA 
(Temel Yalıtımı, Perde Beton İzolasyonu)

İstanbul genelinde inşaat temellerinde perde beton su sızıntılarında membran izolasyonu, garantili işcilik …!
Dekoratör;.
Seyfi Sayın
Gsm:0536 446 0206




Su geçirmez veya su geçirmezlik nesneleri sudan etkilenmeyen veya su geçmesine karşı dirençgösteren veya su geçmesine dirençli veya su geçirmeyen bir materyalle kaplanan nesneleri tanımlar. Bu gibi malzemeler ıslak ortamlarda veya su altında kullanılabilir. Su yalıtımı, nesneye su geçirmez veya suya dayanıklı olmasını açıklar.
Su yalıtımı, bir maddenin suyun hasar görmesine karşı dayanıklı olduğu bir yöntemdir. Su yalıtımı, suyun çeşitli bina yapılarından girmesini veya kaçmasını önlemek için tasarlanmış geçirimsiz bir bariyer oluşturmasıdır. Suya dayanıklı iç alanlar arasında banyo , duş girintisi ,çamaşır yıkama ve tuvalet yer almaktadır . Su geçirmez bir dış alan , çatılara , ekici kutulara ,podyumlara , balkonlara , istinat duvarlarına ve yüzme havuzlarına uzanır .
Su yalıtımı, binaların yapısal elemanlarına veya bitmiş alanlarına su girmesini önleyen malzeme veya sistemlerin kombinasyonudur. Temel su geçirmezlik ve zarf tasarımı, su geçirmez ve çevre dostu bir iç mekan sağlamak için 3 basamak içerir:
1.       Karşılaşılması muhtemel su kaynaklarını anlama
2.       Bu kaynaklardan sızıntıyı önleyecek sistemler tasarlamak.
3.       Her bir zarf bileşenini bitişik bileşenlere doğru bir şekilde ayrıntılı bir şekilde ayrıntılandırarak tasarımın sonuçlandırılması.
Sızıntı Nedeni
Kaçak oluşması için 3 koşul mevcut olmalıdır
·          Suyun herhangi bir formda olması gerekir.
·          Su, rüzgar, üst sınıf zarf bileşenleri için yerçekimi ve alt sınıf bileşenler için hidrostatik basınç veya kılcal etki de dahil olmak üzere bir miktar kuvvetle hareket ettirilmelidir.
·          Sonunda ve en önemlisi, korumalı alanlara su girmesini kolaylaştırmak için zarf içinde bir delik (delik, fren veya bazı türde bir açma) olması gerekir
Kullanılabilir su, aşağıdakileri içeren çok sayıda kuvvetle bir yapının içine taşınır:

<!--more-->
 ·          Doğal yerçekimi
·          Yüzey gerilimi
·          Rüzgar / Hava akımları
·          Kılcal hareket
·          Hidrostatik basınç
İlk 3'e tipik olarak zarfın üst sınıf kısımlarında rastlanırken, son 2 de binaların veya yapıların dereceli veya daha düşük dereceli alanlarında tanınır

İNŞAATLARDA SU SİSTEMLERİ
İnşaatta bir yapı veya yapı, altındaki veya içerideki içeriği korumak için yaprakların bütünlüğünü korumanın yanı sıra membranlar kullanılarak su geçirmezdir. Yapı özelliklerinde bina zarfının su geçirmezliği '07 - Termal ve Nem 'koruması altındadır ve çatı malzemesi ile su yalıtım malzemeleri içerir.
Betonun kendisi su geçirmez olmayacağı için bir bina veya yapı su izolasyonuna ihtiyaç duyar. Geleneksel su geçirmezlik sistemi 'membranlar' içerir. Bu, su ve yapı yapısı arasında bir bariyer görevi gören, suyun geçişini engelleyen bir veya daha fazla membran katmanına (çeşitli malzemelerden temin edilebilir: örneğin bitüm, silikat, PVC, HDPE, vb.) Dayanıyor. Bununla birlikte, membran sistemi, uygulama sıkıntılarına dayanır, zorluklar ortaya koymaktadır. Uygulama veya alt tabakaya yapışmayla ilgili sorunlar sızıntıya neden olabilir.
Son yirmi yılda, inşaat endüstrisi yalıtım malzemeleri, ayrıca entegre su izolasyon sistemleri ve daha gelişmiş membran malzemeleri gibi teknolojik gelişmelere imza attı .
İntegral sistemler betonun matrisi içinde işler ve betonun kendisine su geçirmez bir kalite kazandırır. 
İki temel türde yalıtım sistemi vardır: hidrofilik ve hidrofobik sistemler.
 Bir hidrofilik sistem tipik olarak çözünmeyen kristallerle beton içindeki suyun yerine geçen bir kristalleştirme teknolojisini kullanır. Piyasada bulunan çeşitli markalar benzer özelliklere sahiptir, ancak hepsi çok çeşitli çimento hidratasyon yan ürünleri ile reaksiyona giremeyecek ve bu nedenle dikkatli olmasını istemektedir. 
Hidrofobik sistemler, su geçişini engelleyerek beton içindeki gözenekleri bloke etmek için yağ asitleri kullanırlar.
Yeni membran malzemeleri arasında
Hydrotech'in Monolitik Membranı 6125 (MM6125) ve
Yeniden Yeni Turbo Mührü.
Bu yeni malzemeler PVC ve HDPE gibi eski yöntemlerin eksikliklerini gidermeye çalışmaktadır. Genellikle, su geçirmez membranlardaki yeni teknoloji, yapının dış çevresinde kesintisiz bir bariyer oluşturmak için son derece yapışkanlı polimer esaslı malzemelere dayanıyor.
Bir yapıyı, su yalıtımına göre farklı kategorilere ayırırsak belki de yapıyı aşağıdaki gibi sınıflandırabiliriz: 
1.       Temellerin su geçirmezliği
2.       Bodrumların su geçirmezliği
3.       Banyo ve tuvaletlerin su yalıtımı,
4.       Terasların su yalıtımı
Yukarda bahsedilen alanların su yalıtımı, eski yapım durumunda detaylı bir saha incelemesine ihtiyaç duyuyor ancak uygun metodoloji ve uygun malzemeler kullanıldığı takdirde yeni yapıda yapı, kullanılan malzemelere bağlı olarak yirmi yıllık bir süre boyunca su geçirmez hale getirilebilir su yalıtımı. Bu projede temelleri ve bodrumları su geçirmez hale getirmek için kullanılan farklı teknikleri anlamaya çalışacağız ancak bundan önce bir akış şeması yardımıyla yapının herhangi bir bölümünü su yalıtımında kullanılan yöntemlerin ne olduğunu anlamaya çalışacağız.

TAMPİNAT VE ETKİSİ
Islak bir mahzende evinizin değerini önemli ölçüde düşürebilirsiniz. Araştırmalar, çoğu insanın su sızıntısı olan bir ev satın almayı dahi düşünmeyeceğini gösteriyor. Su sızıntısı olan bir ev satmak, satış fiyatında% 25'lik bir düşüşe neden olabilir.
Nemli ya da taşkınlıkla nadiren sorunlar olsanız bile, herhangi bir tadilat işi yapmadan önce problemi tamamen çözmeniz en iyisidir. Kalıcı çözümler uygulamak zaman alabilir. Su yalıtım problemleri konusunda uzmanlaşmış bağımsız bir ev müfettişiyle konuşmak iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.
Düzgün bir yalıtım, rahat, kuru bir bodrum oluşturmak için kritik öneme sahiptir. Soğuğun dışında, bodrum izolasyonu yoğuşmayı engeller. Zemin yıl boyunca serin kalır. Bu da bodrum duvarlarını serin tutar. Odadaki sıcak hava bu serin duvarlarla temasa girdiğinde nemin bir miktarını yoğunlaşma şeklinde bırakması gerekir. Aslında yoğuşma, bodrum katında kalıp ve küf sorunlarına neden olan nemin birincil kaynağıdır. Etkili yalıtım, odanın sıcak havasını serin duvarlardan ayırır, böylece yoğuşmaya bağlı nem sorunlarını önler. (bodrumdaki en yaygın 10 izolasyon hatası aşağıda verilmektedir)
1   HASARA NEDENLEN ARIZALAR: 
Binalardaki rutubetin neden olduğu çeşitli kusurlar şu şekilde özetlenebilir:
1.                   Sonuç olarak, tuğla, taş, fayans vb. Parçalanma ile sonuçlanabilecek parlaklık oluşmasına neden olur.
2.                   Alçı yumuşatma ve ufalanma ile sonuçlanabilir.
3.                   Renkli lekelerin bilgisiyle ağartmaya ve boya dökülmesine neden olabilir.
4.                   Kereste çarpıklık, çökme ve çürüme meydana gelebilir.
5.                   Metal korozyona neden olabilir.
6.                   Elektrik tesisatlarının bozulmasına neden olabilir.
7.                   Termitlerin büyümesini teşvik eder.
8.                   Sivrisinekleri yetiştirir ve işgalcilere sağlıksız yaşam koşulları getirir.
    TAMPİNAT NEDENLERİNİN NEDENLERİ
Nemin yapı malzemeleri tarafından emilmesi rutubetin başlıca nedenlerinden biridir.Malzemelerin ayrıntılı yapıları nedeniyle, nem boşluklardan kolay erişime sahiptir ve kılcal hareket yardımıyla nem farklı yönlerde hareket etmeye yardımcı olur. Bu nedenle, hatalı yapı tasarımı veya kötü işçilik veya kusurlu malzeme kullanımı nedeniyle, nem, temelin ve santralin, duvarların, chajaların, zeminlerin veya çatının içinden binanın içine gidebilir.
TAMPON KAYNAKLARI
Nemin önemli kaynakları aşağıda özetlenebilir: 
1.                   Vakum duvarıyla nem artışı. Islak zeminden gelen nem, kılcal eylem nedeniyle zemin seviyesinin çok üzerine çıkabilir.
2.                   Duvar yüzeyine çarptıktan sonra toparlanan yağmur suları da nemlenmeye neden olabilir.
3.                   Korunmasız duvarların, parapetlerin, bileşik duvarların vs üstünden yağmur suyunun nüfuz edilmesi rutubete neden olabilir.
4.                   Eğimli çatılarda yağmur suyu arızalı çatı örtüsü ile süzülebilir. Buna ek olarak, bozuk saçak yolu ve saçak veya vadi yuvası, yağmur suyunun destek duvarının üstünden inmesine ve rutubet yaratmasına neden olabilir.
5.                   Yoğuşmada, atmosferde bulunan nem, binanın nemlenmesine neden olabilecek bileşenleri üzerine çöker.
6.                   Düz çatılar, yetersiz tavan eğimleri, yanlış yağmur suyu borusu bağlantıları ve çatı levhası ile korkuluk duvarı arasındaki arızalı birleşim, rutubete neden olabilir.
Binanın ıslak alanlarında, mutfak, banyo, su dolabı vb. Sızıntılardan kaynaklanan rutubet. Sızıntılar, alt standart sıhhi tesisat armatürleri ve demirbaşlarının yanı sıra hatalı iş ve kötü iş adamı gemi kullanımı nedeniyle olabilir .

YÜZEY TEDAVİSİ
Nem, finisajda kullanılan malzemelerin gözenekleri boyunca buluyor. Gözeneklere nem girişini kontrol etmek için doldurulmaları gerekir. Yüzey işlemi, neme maruz kalan yüzeyin gözeneklerini doldurmaktan oluşur. Kalsiyum ve alüminyum oleatlar ve stearatlar gibi su itici metalik sabunların kullanılması binayı şiddetli yağmura karşı korumada çok etkilidir. Bitümlü çözelti, çimento kaplama, şeffaf kaplama, boyalar ve vernikler bu kategoriye girer. Duvarlara verilen diğer yüzey işlemlerine ek olarak, yaygın olarak kullanılan kireç çimentosu sıvasıdır.Çimento, kireç ve kumun 1: 1: 6 oranında karıştırıldığı duvar sıvalarının, yağmurun duvar üzerindeki rutubetini etkili bir şekilde önleme amacına hizmet ettiği bulunmuştur.
      SU KORUYUCU İÇİN KULLANILAN MALZEME
   Etkili bir nem geçirmezlik malzemesi aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:
1.                   Geçici olmamalıdır.
2.                   Hasar görmeden hem yüklü hem de yüklere dayanabilecek kadar sağlam ve dayanıklı olmalıdır.
3.                   Boyutsal olarak dengeli olmalıdır.
4.                   Sülfatlar, klorürler ve nitratlar gibi çözünen tuzlardan arındırılmış olmalıdır.
Nem kontrolünde yaygın olarak kullanılan malzeme aşağıdaki dört kategoriye ayrılabilir:
1.                   Esnek malzeme: - bitüm keçeleri (Hessen bazlı veya elyaf / cam elyaf esaslı olabilir), plastik kaplama (polietilen levha) vb. Malzemeler
2.                   Yarı sert materyal: - Mastik asfalt veya malzeme veya katman kombinasyonu gibi materyal.
3.                   Sert malzemeler: - Birinci sınıf tuğla, taş, fayans, çimento beton vb. Gibi malzemeler.
4.                   Çimento harç ve akrilik bazlı kimyasallar / polimerlerden oluşan harç.
6.       BODRUM SİZİN SORUNLARININ SUYU SİPARİŞİNE GETİRİYORSUNUZ
Nemli ve karanlık bölgelerde yetişen ve renk değişimi veya küf kokularına neden olan Kalıp ve Mildew
Fungus.
Küfli Koku
Bu, kalıp ve çürüklükten kaynaklanan çürüme sürecinin sonucudur.
Soyma Boya
Kabuk soyma boyası, nem sorunlarınız ve su geçirmezlik sorunlarınızın bir işaretidir.
Duvarlarda Nemli Noktalar
Su, duvarlarınızdan emilir.
Taban Duvarlarında Beyaz Madde
Bu, duvarlarınızı bir arada tutan bağlama maddesinin kimyasal bir dökümüydü. Bu beyaz madde olası bir yapısal bozulmanın bir işaretidir.
Çatlak Duvarlar
Tam sebebi belirlemek için denetlenmelidir.
Aletler veya Mobilya Paslanmaz
Fırınlarda olduğu gibi. Pas, ıslak bir ortamdan kaynaklanır ve su yalıtımı sorunlarının işaretidir.
Kuru Çürük
Siyah mantar çoğunlukla duvarlarda veya ahşap yüzeylerde yetişir ve ahşabın çürümesine neden olur.
 İnşaat Temel Su Yalıtım ,Bodrum Yalıtımı
Su, derzler, duvarlar veya zeminler de dahil olmak üzere çeşitli yollarla bir bodrum katabilir.Çeşitli bodrum su yalıtım sistemleri bu sorunları ele almaktadır. Değişik maliyet, etkinlik ve kurulum istilası olmak üzere birçok sistem mevcuttur.
Şimdi bodrumların su yalıtımına yönelik birkaç yöntem tartışacağız.
    KAUÇUKTA TAŞLARINDA AKRİLİK BAZLI KİMYASALLAR İLE KATKIYAN ÇİMENTO HARCININ DÖKÜM KONTROLÜ İLE KULLANILAN SU İŞLEME TEDAVİSİ: 
Bu tedavi şu anda nemli toprakta veya alt toprak su masasının yüksek olduğu yerdeki bodrum su sızdırmazlığını sağlamak için yaygın bir şekilde benimsenmektedir. İşlem, tüm bodrum katını, kaba taş levhalar ve akrilik esaslı kimyasalla karıştırılmış çimento harcı kullanılarak inşa edilen su geçirmez bir kutu içerisinde kapsamaktadır.
Adımlar şu şekildedir: Aşama 1: - Bodrum katının kazısı, önerilen bodrumun dış duvarlarının çevresine en az 750 mm çalışma alanı sağlayacak şekilde yapılır. Kazılan alan, iyi nokta ekipmanı kullanarak kesintisiz pompalama ile veya başka herhangi bir uygun yöntemi benimseyerek kuru tutulur. Kuru topraklanmış zeminde 75 ila 100 mm kalınlıktaki yalın beton 1: 3: 6 tabaka, çamur matı veya sal döşeme levhası olarak işlev görecek şekilde döşenmiştir. Yalın beton tabakası dış duvarın 150 mm ötesine çıkmalıdır. Yalın beton katın üzerinde, 15-20 mm kalınlığında kaba taş ocaklı taş plakalar, akrilik esaslı kimyasalla karıştırılmış 20 mm kalınlığında çimento harcı (1: 4) üzerine döşenir. Taş levhalar aralarında 15-20 mm boşluk kalacak şekilde yan yana döşenir. Bu şekilde bırakılan derzler akrilik esaslı kimyasalla karıştırılmış çimento bulamacı ile açık ve zemine çekilir. Akrilik bazlı bileşik ile karıştırılmış 20 mm kalınlığında bir çimento harcı tabakası (1: 4), harç tabakasına rastgele yerleştirilen taş levhalar üzerine 12 mm taş döküm parçaları üzerine serilir.
Yukarıdaki su yalıtım tabakasının toplam maksimum kalınlığı 6 60 mm civarında olmalıdır. Bu tabaka yağsız betonun tüm alanını kaplamalıdır, yani sal döşeme / duvarların dış yüzünün 150 mm uzatılması gerekir.
Adım 2 : - Monsoon sırasında uygulanabilir en yüksek su basıncını standda tutmak için uygun şekilde tasarlanan RCC kanat levhası, 1. adımda su geçirmezlik katının üzerine atılır. Betonun RCC duvarları tekli olarak RCC kanalı ile oluşturulmuştur. RCC duvarının kürlenmesi bittikten sonra, su geçirmezlik seviyesinin dış kutusu oluşturmak için duvarların dış taraflarında su geçirmezlik tedavisi bozulmadan sürdürülür.
Adım 3 : - Dikey düzlem boyunca işleme devam etmek için, yaklaşık 30 ila 40 mm derinlikte bir oluk, su geçirmezlik işleminin ([basamak (1) 'de gösterilen] üst harç tabakası veya alt tabakasında yaklaşık 18 mm'dir ve duvarın dış yüzü boyunca tüm bodrumun periferisi boyunca uzanır. 15 mm'den 20 mm'ye kadar kalınlıktaki sığır taş ocağı döşeme plakaları, yukarıdaki yive dikey olarak sabitlenmiştir.
Taş levhalar kenarları arasında boşluk bırakmadan yan yana sabitlenir. En fazla iki ila üç yatay katman taşı dikey olarak yukarı doğru dizilir. Kaba taşların dış yüzüne çok sert çimento sıvası (1: 4) kat uygulanır. Tabaka ayarlandıktan sonra, duvar ve taş tabaka arasındaki boşluk, çimento harçından oluşan, harç üzerinde su geçirmeyen bir tabaka oluşturan akrilik esaslı kimyasalla karıştırılmış, duvarın dış yüzü ile monolitik bir harçla doldurulur.
Kaba dış çimento sıvanın üzerine son kat 15 mm çimento harcı (1: 4) uygulanır ve pürüzsüz bitirilir. Duvarların dış yüzüne uygulanan bu muamele zeminden 300 mm yüksekliğe kadar devam eder. Akrilik esaslı kimyasal normal olarak% 1, yani 100 kg çimento ile karıştırılacak 1 kg kimyasal ilave edilir.
ESNEK PVC WATERBARLAR İLE SUYU SIVMA
Açıklamalar: - Su banyaları, beton yapılarda inşaat ve genleşme derzlerini tıkamak için esnek PVC su durdurucularıdır.
Kullanım Alanları: Su barı, inşaat ve genleşme derzlerinin sızdırmazlığı için betonda kullanılır. Betonun etrafına dökülebilmesi için belirli bir yere yerleştirilir. Beton sertleştikten ve birleşim oluşturulduktan sonra malzeme birleşim yeri olarak bir işlev görür. Waterbar türüne bağlı olarak, inşaat veya genleşme derzlerinde kullanılabilir.
Avantajları: -
·                      Çok oluklu kesitler dolambaçlı bir yol ve su geçirmez su geçirmezlik sağlar.
·                      Bağlama klipsleri kullanarak kolaylıkla düzeltilebilir (Bkz. Aşağıdaki fotoğraf)
·                      Kolay yerinde kaynak.
·                      Yüksek mukavemetli PVC malzeme.
 Özellikler: - Su barları aşağıdakilere uygundur: ABD Mühendislik Mühendisleri Şartnamesi.CRD-C572-74. BS2571 ve BS2782 şartları.
Uygulama: -
YÜZEY SU BARLARI : Betonarme yapının yüzüne yerleştirilir. Su çubuğu, sabitleme telini kullanarak geçici olarak kalıp üzerine tutturarak beton duvarın veya zeminin su tarafında sabitlenir. Çıkıntı yapan kaburgalar, su çubuğunu yapıya güvenli bir şekilde tespit etmenin yanı sıra, mükemmel bir sızdırmaz conta sağlamak için betona dökülür.
İÇ BESLEME ÇUBUKLARI : Su barı, beton içine merkezi olarak döküm için ayrı kalıp veya kepenk olarak yerleştirilmiştir. Dahili takviye su çubuğu takmak için sabitleme telini veya bağlantı klipslerini kullanın.
KAYNAK : Su çubukları termoplastik PVC'den yapılmıştır ve bundan dolayı kaynak yapılabilir. Uçlar yerinde kaynak ekipmanıyla PVC plastikleşene ve hemen birlikte sıkıştırılana kadar ısıtılır. Su çubukları çapraz, T, L ve köşe parçalarının prefabrikasyonu da dahil olmak üzere yerinde kolay kaynak sağlar. 
Profiller: -
Centerstop: - Merkezi olarak yerleştirilen Waterbars O tipi bölüm, genişleme, daralma ve inşaat derzlerinde kullanılır. Ortadaki ampul, yapıda hareket ettirilmesine izin verir. Su durdurucuları çelik bağlayıcıya özel kravat klipsleri kullanarak kolaylıkla bağlanır.

Teçhizatın Arka Muhafazası : - Dıştan yerleştirilen Arka Güvenlikli Waterbars AR profilleri, inşaat ve daralma derzlerinde kullanılır. Merkezi olarak yerleştirilmiş kanatçık kepenkleri ile yardımcı olur.
Arka Koruyucu Genişleme: - Harici olarak yerleştirilmiş Arka korumalı Waterbars DRbölümleri, yerleştirme ve birleştirme dolgusunu desteklemek için bir sandalye sağlamak için çıkıntılı bir yüzgeç ile düz bir tepe kutusu bölümü ile dizayn edilmiştir. Bu bölüm hareketi sağlamak için genleşme derzlerinde kullanılır.
Kesişme Noktası: - Çok çeşitli standart kavşak parçaları mevcuttur. Tümünde minimum 200mm serbest bacak var, bu da yerinde kolayca kaynak yapılmasına izin veriyor. Standart olmayan tipler için, açıların ve bacakların uzunluğunun detaylarını veren çizimler sağlanmalıdır.Standart kavşak parçaları şunları içerir: X, T ve L parçaları hem düz hem de kenarda.
Teknik veri: -
            Temel:           Polivinil Klorid
            Renk:           Sarı
            Yoğunluk:           1.3kg / litre
            Servis Sıcaklığı:           -35 ° C ila 55 ° C
            Hidrostatik Kafa:           60 metreye kadar
            Eklem hareketi:           10 mm'ye kadar (genleşme derzi
                                                                                                profiller yalnızca)
            Çekme Direnci (ASTM-D412-75):           boyuna> 13 N / mm² enine
> 12,5² N / mm 2
            Kopuş Uzaması (ASTM-D412-75):           boyuna>% 310 transvers>
% 260
            Alkali Direnci (CRD-C572-65):           Geçti
Önemli: - Betonun montaj sırasında Su Barının etrafında iyi yerleştiğinden ve sıkıştırıldığından emin olmak için iyi yerleştirme uygulamaları takip edilmelidir. Açıların 90 ° C olmadığı fabrika tarafından üretilmiş kavşaklarda, kesin derz detaylarını veren çizim sağlanmalıdır. İsteğe bağlı olarak diğer profil türleri ve genişlikleri mevcuttur (hacime bağlı olarak).

 9.       SIVI UYGULAMALI MEKANSİYEL MEMBRAN KULLANARAK SUYU SIVMA
Tanımı: - Sıvı Uygulanan Çimentolu Membran, üreticiye bağlı olarak iki bileşenli ve bazen de üç bileşenli malzemelerdir. 
İki bileşen, Sıvı ve Tozdan oluşur. 
Sıvı, polimerlerin ve suyun bir karışımıdır, bu polimerler genelde çimento esaslı bir toz olan Toz ile karıştırıldığında mukavemet sağlayan malzeme olarak işlev görür. 
Beton ve duvar yüzeyleri için yüksek performanslı, iki bileşenli, esnek akrilik polimer modifiye çimento esaslı su geçirmez kaplamadır. 
Sistem bir toz ve sıvıdan oluşur, gri renklidir ve fırça ile kolayca uygulanır.
Özellikler ve faydalar: -
·          Mükemmel geçirimsiz kaplama sağlar
·          Ağır hizmet su geçirmez kaplama
·          Çimentolu yüzeyler ile iyi yapışma
·          Su yalıtımının pozitif ve negatif tarafları için uygulanır.
·          Kolay Fırça uygulandı
·          Beton ve alçıdaki küçük çatlaklara karşı yeterince esnektir.
·          Dayanıklı ve ekonomik
·          Alev almaz
·          Uygulama aletleri suda kolayca yıkanır
·          Hazır ambalajlı, kullanıma hazır konteynırlarda bulunur
Uygulama metodu: -
·          Sıvı uygulanmış çimentolu zar uygulanmadan önce RCC duvarları ve bodrum tabanı döşenmesi minimum 28 gün boyunca kürlenmelidir. 
Herhangi bir usulsüzlük ve boşluk için duvar ve taban plakasının durumu dikkatle değerlendirilmelidir. 
Tüm soğuk derzlerin su geçirimsizliği için muayene edilmelidir. 
Gerekirse, enjekte edilen çimento harç maddesi, genleşmeli harçlarla karıştırılarak soğuk derzlere enjekte edilmelidir.
·          Malzemenin ilk katını almak için yüzeyi dikkatlice hazırlayın.
 Tüm gevşek partiküller ve artıklar tel fırça yardımı ile çıkarılmalıdır. 
Enjeksiyon delikleri düzleştirmek ve uygun bir malzeme ile uygun şekilde sızdırmaz hale getirildiğinden emin olmak için bitirilmelidir.
·          Tüm alan doymuş bir hale getirmek için su ile iyice ıslanmalıdır.
 Ancak, durgun ya da duran su olmadığını görmek için ekstra özen gösterilmelidir. Böyle bir su tamamen silinmelidir. Bu nedenle, işleme tabi tutulacak beton yüzey, Doymuş Yüzey Kuru Koşulda olmalıdır.
·          Sıvı ve Toz gibi her iki parçayı, eşit bir tutarlılık elde etmek için 15 kg'lık büyük miktarda yavaş hız (100-150 RPM) zorla harekete geçirici karıştırıcı ile karıştırın.
·          Yandan tamamen ezilmiş gereken karışık sırasında oluşan tüm toz topaklar. LÜTFEN, karıştırma sırasında SU EKLEMEYİN. Büyük uygulama alanları için 20-30 dakika içinde karıştırılarak uygulanabilen bir miktar kullanın.
·          DAİRE TOZ bileşenini SIVINA EKLEYİN SIVINI toz haline getirin.
·          Düzgün önceden ıslatılmış yüzey üzerinde, 500-600 mikron kalınlığında birinci kat uygulayın ve 5-6 saat kurumasına izin verin. Aynı kat kalınlığında 2 kat uygulayın.
Toplam uygulanan kalınlık en az 1.5 mm olmalıdır.
·          Bir sonraki kat uygulamadan önce her katın yeterince kurumasını bekleyin.
·          Dr. Fixit Pidifin 2K filminin en az 72 saat boyunca hava kurumasına izin verin.

Önlemler ve Sınırlamalar: -
·          Ayak trafiğinden ve diğer fiziksel istismardan korunmalıdır.
·          2. kattan hemen sonra su ile durulamayın. 
Havanın en az 72 saat boyunca iyileşmesine izin verin
·          Yüzey öncesi ıslatma kaplamadan önce şarttır
·          1 ila 1.2 mm film kalınlığına 2 kat uygulanmalıdır. 
Kritik alanlarda 1.5 kat kalınlığında filmin 3 kat uygulanması önerilir
·          Tamamen sertleştirilmiş yüzey üzerine uygulanmalıdır.
·          Sıcak güneş altında (30 ° C'nin üstünde) ve 100 ° C'ın altında uygulama yapmayın.
·          Ürünü yerinde su ile seyreltmeyin.
1 TORÇ AÇIĞI MEMBRANLARINI KULLANARAK BAZEMLERİN 
SUYU SİPARİŞLENMESİ

Bu zarlar, teras bahçesi veya çatı yüzme havuzları kavramı kullanıldığında da, geniş aralıklara sahip terasların su yalıtımı için belki de en iyisidir. 
Tamamen bitümlü bir üründür ve yüzeye uygulanması için bir astar ve zar gerektirir.
 Zar, resimlerde gösterilen ısı ile hafifçe eritilir ve bu nedenle en iyi su yalıtımı en az 25 yıl sürebilir. Bitmiş zar, ısı yalıtımı sağlamak için bir alüminyum boya ile kaplanmıştır.
Astar uygulaması: -
Solvent bazlı bitüm astarını temizlenmiş ve düzleştirilmiş yüzeye 3-5 m2 / ltr uygulayın. 
Astarlama membranın alt tabakaya yapışmasını artıracaktır. 
Astar katının kurumasına izin verin. 
Kurutma genellikle ortam sıcaklığına bağlı olacaktır.
Membran Uygulaması
Bir uçtan başlayarak , astar tabanı kurutulduktan sonra TORCHSHIELD rulosunu açınız.
 TORCHSHIELD'yi hizalayın doğru yuvarlayın ve fırlamadan önce hizaya getirin. Torçla hareket ederken zarın kaymasını önlemek Alt tabanı ve alt tarafı yumuşama noktalarına kadar ısıtmak için gaz brülörü kullanın. Kabartma yok olduğunda, öne sarın ve alt tabakaya sıkıca bastırın. Yanlarda ve sonunda kucaklarda yeterli miktarda kanamanın olmasını sağlayın.
Rulonun yarısı alt tabakaya uygun bir şekilde tutuşturulduktan sonra, dengeleme rulosunu açın ve işlemi tekrarlayın. 
Tüm devam eden taraflar için 100 mm'lik bir çakışma devam edecektir. İki membranda da üst üste binmek ve yuvarlak mala yardımı ile sıkıca bastırmak için ısıtma yapılacaktır. Çakışan alanın herhangi bir noktasında boşluk bırakmamaya özen gösterilecektir. 
Dikkat edilirse, onu tekrar kapatmak için yeniden ısıtma yapılır.
Koruma
TorchShield membranlar, kum çimento harcı 15 ila 20 mm kalınlığında 1: 4 oranında döşenerek hasardan korunacaktır. RCC sal veya sütun tabanları döşeme çalışmalarına başlamadan önce 7 gün boyunca yüzeyi iyileştirin.
Uygulama metodu
Duvarın dış yüzeyinin tamamı uygun şekilde hazırlanacak ve su izolasyon işlemine hazır hale getirilecektir. Tüm petek arazileri, dalmalar, çatlaklar polimer modifiye harçla doldurulacaktır. Standart Malzeme Özelliklerine göre Dr. Fixit Polymer Mortar PX kullanılacaktır.
Astar Başvurusu
Bitüm esaslı astar, yukarıda açıklandığı gibi, tüm yüzey üzerine uygulanır ve kurumasına izin verilir.
Membran Uygulaması
Torch shield, kurutulmuş astar üzerine yukarıda açıklandığı gibi standart kurulum uygulamalarına göre uygulanacaktır. Torch shield uygulamasının duvara başlanmasından önce, membranın sağa açılı bükülmesini önlemek için PCC ve Raft bağlantı noktasında bir köşe yuvarlama / açı fileto yapılmalıdır.
Membran uygulaması, PCC'nin kenarından, alt membranla (PCC'nin üstünde) en az 100 mm'lik bir tur ile başlayıp salın kalınlığından ve daha sonra duvardan başlayarak başlayacaktır. Tüm kenarları olan sonraki zar ile 100 mm'lik bir örtüşme sağlanmalıdır. Sabitleme, önce yatay olarak ve daha sonra dikey olarak hareket eden PCC seviyesinden yapılır. Tüm vatka derzleri ve fesih, daha önce açıklandığı gibi standart şartnamelere göre yapılacaktır.
Koruma
Arkadan dolum, bir tanesi yukarı doğru hareket ettikçe aynı anda başlayabilir. Arka dolum başlamadan önce membran sıva veya bir koruma kartı ile korunmalıdır.
Sıva için, kum, torç açıldıktan sonra sabitlenmez membranlar üzerine serpilmelidir. Sıva, 15 mm kalınlığında 1: 3 kum çimento harcı ile yapılacaktır. 20 mm kalınlıktaki termik kod bir koruma kartı olarak kullanılabilir. Soğuk bitüm (mastik) Termokalizi Torfil Örtüsünün üzerine sabitlemek için kullanılabilir. Termokol sabitlendiğinde, arkadan dolum katmanlarla başlayabilir. Bu, yukarı doğru bir hareket olarak çalışacak platform yaratacakları için insanların rahatça çalışmasını sağlayacaktır.


Yorumlar